Україна має стати частиною Індустрії 4.0

Бурхливий розвиток цифрової економіки змінює світ буквально у нас на очах. Як же Україні діяти у цій ситуації? З одного боку, виникнення нових умов у світовій економіці — це серйозний виклик, адаптація до якого є завданням неабиякої складності. Але з іншого — виникають і нові можливості для тих країн, які зараз відстають від розвинених.

Ми розуміємо, що Україна повинна відійти від сировинного типу економіки чи навіть традиційної економіки - Україна має стати частиною Індустрії 4.0. Саме з цією метою Міністерство економічного розвитку і торгівлі України разом з іншими державними органами та бізнесом розробили Концепцію розвитку цифрової економіки до 2020 року (digital agenda for Ukraine). Це перший програмний документ в сфері цифрової економіки в Україні, ним ми розпочинаємо рух в цифрове майбутнє.

Ми маємо понад 100 тисяч висококласних ІТ-фахівців, 5000 ІТ-фірм та портфель винаходів, відомих усьому світові. Разом з цим, в Україні 3,5 тисяч державних підприємств. Не використовувати такий потужний потенціал просто злочин.

Сьогодні відбулася презентація Future of Mobility Lab. UZ edition - першої в Україні інкубаційної програми, що відкриває держсектор стартапам. Головні учасники проекту - ПАТ «Укрзалізниця» ПАТ "Укрзалізниця" та 1991 Open Data Incubator за підтримки Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

photo5246785448578230690

Сьогодні ми перегортаємо сторінку старих державних підприємств, ми надаємо їм змогу використовувати усі переваги цифрового світу. Ми будемо документувати кожен крок побудови цієї інноваційної платформи. А результатом має стати урядова постанова - набір методик та рекомендацій для створення таких інноваційних платформ під іншими державними підприємствами. Це буде основою кооперації держави з ІТ-сектором.

Очевидно, що так чи інакше розвиток технологій є неминучим і має відбуватися у цивілізованих умовах та високих стандартах.

 

Комментарии

Нет созданных комментариев. Будь первым кто оставит комментарий.
Уже зарегистрированны? Войти на сайт
28.03.2024

Изображение капчи

Подписаться на новые блоги на платформе Инвестгазета:

 

Курсы валют

Официальные курсы основных валют (НБУ) на сегодня
Доллар США
ЕВРО
Фунт стерлингов

 

^