Бернар Арно, власник Louis Vuitton і Dior, вибув з числа мільярдерів зі статком понад $100 млрд, куди він вперше потрапив у червні минулого року. За даними рейтингу Forbes Real-Time, що оновлюється в реальному часі, статки Арно скоротилися на $2,8 млрд, до $97,7 млрд, повідомляє Forbes. 

 

Таким чином, французький мільярдер виявився лідером з падіння вартості активів за день.

Видання зазначає, що виробники люксового одягу, взуття, годинників і аксесуарів виявилися в числі головних потерпілих від нового коронавірусу, що з'явився на початку року та забрав життя понад 2,7 тис. осіб по всьому світу.

«На Китай, де почалася епідемія, припадає 40% світового ринку товарів люкс», – повідомляє Bloomberg.

Минулими вихідними стало відомо, що вірус активно поширився за межі Китаю: різке зростання числа хворих було виявлено в Італії та Південній Кореї.

«На цьому фоні понеділок став гіршим за три роки днем ​​для фондових ринків Європи. Акції холдингу Арно LVMH обвалилися приблизно на 1,93%, а статки Арно в той день скоротилися на $4,8 млрд», – йдеться у повідомленні.

Наразі в рейтингу Forbes залишилися лише дві особи з 12-значними статками. Це глава Amazon Джефф Безос ($120,9 млрд за даними на 25 лютого) і співзасновник Microsoft Білл Гейтс ($109,7 млрд).

«Арно приєднався до них влітку минулого року, а в грудні на кілька хвилин вперше став найбагатшою людиною планети. У середині січня французу вдалося знову зайняти першу сходинку в рейтингу Forbes Real-Time, але тільки на три дні», – нагадує видання.   

Коментарі Facebook

Підписатися на нові блоги на платформі Інвестгазета:

 

Курси валют

Офіційні курси основних валют (НБУ) на сьогодні
Долар США
ЄВРО
Фунт стерлінгів

 

^