Капіталізація ринку криптовалют досягла рекордного значення у $2 трлн. При цьому ринкова капіталізація біткоїна перевищила $1,1 трлн, свідчать дані CoinMarketCap. Станом на вечір, 5 квітня, вартість біткоїна зросла на 1,38% й становила $58 835, а вартість другої за популярністю криптовалюти Ethereum збільшилася на 1,46% до $ 2102.

Reuters пояснює зростання капіталізації криптовалют збільшенням попиту з боку як інституційних, так і роздрібних інвесторів протягом останніх декількох місяців.

Зростанню інтересу до криптовалюти сприяли зокрема великі вкладення бізнесу: на початку лютого виробник електромобілів Tesla мільярдер Ілон Маск інвестував у біткоїни $1,5 млрд, а соцмережа Twitter заявила, що задумалася про те, аби розраховуватися з співробітниками й партнерами біткоїнами.

«Голова сервісу Джек Дорсі ще 2018 року говорив, що протягом десяти років біткоїн стане «єдиною валютою» інтернету», — зазначає видання.

3 квітня курс Ethereum досяг історичного максимуму, подолавши позначку у $2100. Зростанню сприяла підтримка Visa, яка вперше стала проводити криптовалютні транзакції з використанням Ethereum, а також слова мільярдера Марка Кьюбана, який заявив, що ефір «найближче до цієї валюті». 

Бізнесмен також повідомив, що його криптопортфель на 30% складається з токенів ефіру, а на 60% — з біткоїнів.  

 

Коментарі Facebook

Підписатися на нові блоги на платформі Інвестгазета:

 

Курси валют

Офіційні курси основних валют (НБУ) на сьогодні
Долар США
ЄВРО
Фунт стерлінгів

 

^