Обсяг непрацюючих кредитів (Non-performing loan, NPL) за підсумками І півріччя 2020 року скоротився на 6,1 млрд грн до 391 млрд грн, а їх частка в портфелі сектору знизилась до 63,1%, про це йдеться у повідомленні Міністерства фінансів України.

Банками державного сектору було проведено реструктуризацій NPL на суму 14 млрд грн, скорочено обсяг простроченої заборгованості на 2,6 млрд грн і списано 26 млрд грн непрацюючих кредитів за рахунок резервів.

«У галузевому розрізі найбільший обсяг непрацюючих кредитів банків державного сектору традиційно сконцентровано в оптовій та роздрібній торгівлі, виробництві хімічних речовин і хімічної продукції, виробництві харчових продуктів, металургійному виробництві», – йдеться у повідомленні.

Додається, що для зниження частки NPL держбанки в першому півріччі 2020 року також подали 29 тис. нових позовів щодо стягнення заборгованості на сукупну суму близько 10 млрд грн. Загалом станом на 1 липня в судах перебувало понад 57 тис.таких заяв держбанків на суму 38 млрд грн.

Загалом за весь час суди винесли рішення про стягнення на користь держбанків по 54 тис. таких справ на 8 млрд грн, а держвиконавці відкрили 164 тис. виконавчих проваджень на 72 млрд грн.

Коментарі Facebook

Підписатися на нові блоги на платформі Інвестгазета:

 

Курси валют

Офіційні курси основних валют (НБУ) на сьогодні
Долар США
ЄВРО
Фунт стерлінгів

 

^