Генеральний директор Spotify Даніель Ек інвестує €1 млрд у «амбітні» діптек-стартапи з Європи на ранній стадії, які не знайшли підтримки у венчурних фірм. У числі цікавих для нього секторів – охорона здоров'я, освіта, машинне навчання та біотехнології, повідомляє Sifted. 

Видання зазначає, що Ек розчарований кількістю проданих європейських компаній та міграцією талановитих підприємців у Кремнієву долину. 

«Я дуже засмучуюсь, коли бачу, як європейські підприємці відмовляються від своїх дивовижних видінь, продаючи стартапи на ранніх стадіях, або коли багатообіцяючі технічні таланти залишають Європу, так як не відчувають, що їх тут цінують», – зазначив він, виступаючи на конференції Node by Slush.

 І додав, що Європі потрібно більше «суперкомпаній», які піднімуть планку та зможуть служити джерелом натхнення для інших.

«Якщо ви порівняєте Європу та США, то наші стартапи отримують в два або три рази менше на кожному етапі фінансування, у порівнянні з американськими», – підкреслив інвестор. 

За даними CB Insights, у другому кварталі 2020 року Європейські стартапи залучили $7,3 млрд у 843 угодах. Азійські компанії змогли залучити майже у 2 рази більше коштів, американські – майже в 4 рази.

Сам Ек інвестував у шведську телемедичну компанію Kry, британський житловий сайт Student.com і швейцарську компанію у сфері штучного інтелекту HJN Sverige, яка допомагає лікарям діагностувати захворювання на ранній стадії.    

Коментарі Facebook

Підписатися на нові блоги на платформі Інвестгазета:

 

Курси валют

Офіційні курси основних валют (НБУ) на сьогодні
Долар США
ЄВРО
Фунт стерлінгів

 

^