Верховна Рада України в п'ятницю, 19 червня, прийняла в другому читанні та в цілому закон №2284 про внесення змін до деяких законів для залучення інвестицій й введенні нових фінансових інструментів, що є оновленим законопроэктом №9035 "Про деривативи та фінансові ринки" минулого скликання парламенту. Закон підтримало 285 народних депутатів.

«Україна взяла на себе зобов'язання прийняти цей закон до кінця червня в рамках меморандуму з Міжнародним валютним фондом», – зазначає Інтерфакс-Україна.

Законопроєкт №2284 імплементує обов'язкові в ЄС вимоги актів MiFID II, MIFIR, EMIR. У частині фінансової інфраструктури документ передбачає введення інституту оператора регульованого ринку для забезпечення централізованого укладення та виконання угод, створення торгового сховища (бази даних) для повноцінного функціонування ринків деривативів і впровадження центрального контрагента для зняття ризиків невиконання угод і розрахунку за ними.

 Проєкт закону також передбачає впровадження диференційованого підходу до ліцензування фінансових посередників, відповідно до якого менша відповідальність передбачає менші вимоги. По частині фінансових інструментів заплановані введення деривативних контрактів, депозитних сертифікатів банків і випуск за новою процедурою більш захищених корпоративних облігацій. Крім того, законопроєкт передбачає введення загальних правил випуску похідних цінних паперів

Коментарі Facebook

Підписатися на нові блоги на платформі Інвестгазета:

 

Курси валют

Офіційні курси основних валют (НБУ) на сьогодні
Долар США
ЄВРО
Фунт стерлінгів

 

^