21 грудня 2020 року, перед початком торгів, акції американського виробника електричних автомобілів Tesla Inc увійдуть до розрахунку фондового індексу S&P 500, що сприятиме автоматичному притоку коштів інвесторів у розмірі близько $51 млрд. Оскільки капіталізація Tesla перевищує $400 мільярдів, додавання в індекс може пройти в два етапи, щоб уникнути зайвої волатильності на ринку, повідомив провайдер індексів S & P Dow Jones Indices.

«Зміни в складі індексу S&P 500 автоматично призводять до коректування портфелів індексних фондів, прив'язаних до цього індикатора. Обсяг коригування оцінюється у $ 51 мільярд», – йдеться у повідомленні.

У понеділок, 16 листопада, акції Tesla зросли в ціні на 14%. З початку року котирування каліфорнійської компанії злетіли на 450%.

У цілому, за ринковою капіталізацією Tesla перевершує 95% компаній, які є частиною S&P 500 на даний час.

Це найдорожчий автовиробник у світі, попри те, що за обсягом виробництва Tesla у декілька разів поступається таким гігантам, як Toyota Motor, Volkswagen і General Motors.

Як зазначає Inv.com, багато інвесторів скептично ставляться до паперів Tesla, вважаючи ситуацію, що склалася міхуром.

Крім того, є питання до глави й засновника компанії Ілона Маска, який не раз робив спірні заяви і у 2018 році виплатив штраф у $20 мільйонів у рамках досудового врегулювання справи про шахрайство.    

 

Коментарі Facebook

Підписатися на нові блоги на платформі Інвестгазета:

 

Курси валют

Офіційні курси основних валют (НБУ) на сьогодні
Долар США
ЄВРО
Фунт стерлінгів

 

^