Засновник Microsoft мільярдер Білл Гейтс і його колишня дружина Мелінда після оголошення про розлучення почали ділити майно, нажите за 27 років шлюбу, повідомляє Bloomberg. 

Про розлучення Гейтси оголосили у понеділок, 3 травня. У той же день холдингова компанія Cascade Investment, що управляє інвестиціями Гейтса, перевела його колишній дружині цінні папери загальною вартістю понад $1,8 млрд. 

Відповідно до звітів, спрямованих Комісії з цінних паперів і бірж США, Мелінді Гейтс перейшло 14,1 млн акцій оператора залізничної мережі Canadian National Railway вартістю близько $1,5 млрд, а також 2,94 млн акцій американського автодилера AutoNation на суму $309 млн.

Forbes оцінює статки Білла Гейтса більш ніж у $130 млрд (за даними на 5 травня). Його головний актив – Cascade Investment, через нього мільярдер інвестував у сфери нерухомості, енергетики та гостинності й володіє акціями цілої низки публічних компаній. 

Білл і Мелінда Гейтс також залишаються одними з найбільших землевласників США: колишнім дружинам належить особняк площею понад 6 тис. кв. м у Медині (штат Вашингтон) і ще декілька будинків, зазначає Bloomberg. 

Той факт, що Гейтси оголосили про розлучення і вже почали ділити майно, може говорити про те, що рішення, як саме розділяться багатомільярдні статки, вже прийнято, зазначила у розмові з агентством адвокат з розлучень і керуючий партнер Berkman Bottger Newman & Schein Жаклін Ньюман. 

«Гейтси живуть у Вашингтоні, і, згідно із законами штату, все нажите в шлюбі майно рівною мірою належать обом партнерам. Але це не означає, що статки Гейтсів будуть розділені порівну », - зазначає адвокат у сімейних справах McKinley Irvin у Вашингтоні Джанет Джордж. 

За її словами, суддя може присудити більшу або меншу частку комусь з них.Незрозумілою залишається доля фонду Гейтсів. Bill and Melinda Gates Foundation – найбільша приватна благодійна організація світу, пише Forbes USA. Її представник повідомив Bloomberg, що Білл і Мелінда залишаться співголовами та піклувальниками фонду, а їх ролі в організації не зміняться. 

«Утім, навіть у разі мирного розлучення колишньому подружжю може бути нелегко керувати однією організацією, відвідувати одні заходи та зустрічі. Створення двох нових фондів усуне більшу частину напруженості», - зазначає керівник податкової служби консалтингової фірми Anchin Мела Гарбер.

Попри свій розмір, у правлінні фонду Гейтсів всього три члени: Білл, Мелінда та їх старий друг, голова Berkshire Hathaway Уоррен Баффет. «Це означає, що будь-які можливі розбіжності між двома колишніми дружинами щодо майбутнього благодійної організації доведеться вирішувати саме Баффету», - пише Bloomberg.

 

Коментарі Facebook

Підписатися на нові блоги на платформі Інвестгазета:

 

Курси валют

Офіційні курси основних валют (НБУ) на сьогодні
Долар США
ЄВРО
Фунт стерлінгів

 

^