Уряд Японії планує заборонити автомобілі, що працюють на бензині, приблизно через 15 років. Так країна намагається стати вуглецево-нейтральною до 2050 року. Про нові правила можуть оголосити наступного тижня, повідомила одна з найбільших японських газет Mainichi Shimbun.

Прем'єр-міністр Японії Есіхіде Суга у жовтні встановив крайній термін до 2050 року для досягнення країною вуглецевої нейтральності, що спонукало великі компанії розробити плани скорочення викидів CO2, повідомляє Tech Xplore.

«План схвалили активісти й ООН, але Японія як і раніше сильно залежить від викопного палива. Уряд ще не представив конкретні кроки по досягненню поставленої мети», – йдеться у повідомленні.

Одне із завдань Японії – збільшити частку продаваних автомобілів із низьким рівнем викидів як гібридних, так і електричних до 50-70% до 2030 року, з приблизно 40% у 2019 році.

До речі, у вересні Каліфорнія оголосила, що до 2035 року всі пасажирські автомобілі, що продаються у штаті, матимуть нульові викиди.  

При цьому Велика Британія поставила перед собою більш амбітну мету – заборонити продаж автомобілів на бензині та дизелі з 2030 року.  

 

Коментарі Facebook

Підписатися на нові блоги на платформі Інвестгазета:

 

Курси валют

Офіційні курси основних валют (НБУ) на сьогодні
Долар США
ЄВРО
Фунт стерлінгів

 

^