Компанія Uber Technologies оголосила, що виділить підрозділ з виробництва роботів-кур'єрів Postmates X – робототехнічний підрозділ стартапу – в окрему компанію Serve Robotics. Сервіс доставки їжі Postmates Uber придбала минулого року за $2,65 млрд. Як зазначає Gizmodo, робот-кур'єр, ймовірно, залишиться ключовим продуктом Serve Robotics.

«У той час, як безпілотні автомобілі витісняють з процесу водія, роботизована доставка усуває сам автомобіль і робить послугу стійкою та доступною для всіх», - зазначив співзасновник і голова Serve Robotics Алі Кашані.

За інформацією TechCrunch, Serve Robotics не розкрила подробиць фінансування, але повідомила, що раунд серії А ще не завершений.Компанія починає роботу з 60 співробітниками в штаб-квартирі в Сан-Франциско й офісами в Лос-Анджелесі та Ванкувері (Канада). 

У 2017 році Postmates придбала Lox Inc., стартап Кашані, й запустила виробництво роботів-кур'єрів, що пересуваються міськими вулицями. Ідея полягала в тому, щоб завдяки витісненню автомобілів з процесу доставки скоротити накладні витрати в довгостроковій перспективі.

«Протягом наступних 20 років нові мобільні роботи увійдуть в усі аспекти нашого життя, розпочавши з доставки їжі» – вважає Кашані.

Коронакриза підштовхнув Uber звузити фокус свого бізнесу та відмовитися від деяких проєктів заради підвищення прибутковості. Серед них – шерінг електросамокатів і велосипедів Jump, частка у $500 млн в дочірньої логістичної компанії Uber Freight, підрозділ безпілотних автомобілів Uber ATG і підрозділ аеротаксі Uber Elevate.   

 

Коментарі Facebook

Підписатися на нові блоги на платформі Інвестгазета:

 

Курси валют

Офіційні курси основних валют (НБУ) на сьогодні
Долар США
ЄВРО
Фунт стерлінгів

 

^