Сервіс таксі Uber надасть британським водіям статус працівників компанії. Понад 70 тис. водіїв отримають деякі пільги, враховуючи мінімальну заробітну плату, оплачувану відпустку та пенсійні внески. Раніше Uber кваліфікував водіїв як незалежних підрядників, повідомляє CNBC. 

Про зміни йдеться у документах Uber, поданих до Комісії з цінних паперів і бірж США. Згідно з ними, на британський бізнес Uber доводилося 6,4% всіх замовлень сервісу у четвертому кварталі 2020 року. 

Раніше 2021 року Uber програв велику судову тяжбу у Великій Британії. Верховний суд країни виніс рішення про те, що водії сервісу повинні мати статус працівників і бути офіційно працевлаштовані. Хоча це рішення стосувалося до невеликої групи водіїв, тисячі інших виступили проти Uber. 

Як зазначив генеральний директор Uber Дара Хосровшахі, після рішення Верховного суду «ми могли продовжити оскаржувати права водіїв на будь-яку з цих пільг у суді. Замість цього ми вирішили перегорнути сторінку», – повідомляє Evening Standard. 

«Я знаю, що багато спостерігачів не похлопають нас по плечу за це рішення, яке послідувало після п'ятирічної судової тяганини, – додав Хосровшахі. – У чомусь вони мають рацію, хоча я сподіваюся, що обраний нами шлях показує нашу готовність змінюватися».

 

Коментарі Facebook

Підписатися на нові блоги на платформі Інвестгазета:

 

Курси валют

Офіційні курси основних валют (НБУ) на сьогодні
Долар США
ЄВРО
Фунт стерлінгів

 

^