Україна у рейтингу паспортів світу піднялася на шість позицій та займає 35 місце. Наразі українці мають доступ подорожувати без візи або з отриманням візи після прибуття у 136 країн світу. Про це свідчать опубліковані дані Індексу паспортів компанії Henley & Partners. 

Як зазначається, з початку року Україна уклала безвізові угоди з Арубою, Кюрасао, Гренадою, Сен-Мартеном і карибськими Нідерландами. 

В оновленому рейтингу, як і раніше, перше місце займає японський паспорт. Попри чинну заборону на в'їзд іноземних громадян на територію Японії, громадянам цієї країни відкриті кордони 193 країн світу. На другому місці - сінгапурський паспорт з можливістю для безвізових подорожей до 192 країн світу. На третьому місці - Німеччина та Південна Корея (191).

У другому кварталі 2021 року Китай піднявся відразу на 22 позиції – з 90-го (можливість подорожувати 40 країнами світу) до 68-го місця і доступом до 77 країн світу.

Дивовижні результати (з 2011 року) продемонстрували й ОАЕ, перемістившись з 65-го на 15-е місце. Наразі з паспортом ОАЕ можна подорожувати 174 напрямками без візи або з візою після прибуття.

 

     

 

 

 

Коментарі Facebook

Підписатися на нові блоги на платформі Інвестгазета:

 

Курси валют

Офіційні курси основних валют (НБУ) на сьогодні
Долар США
ЄВРО
Фунт стерлінгів

 

^