Угода з продажу TikTok у США відкладена на невизначений термін. Це пов'язано з тим, що новий президент країни Джо Байден розбирається, чи були обґрунтовані претензії адміністрації Трампа до китайської ByteDance, повідомляє The Guardian. 

Видання зазначає, що наразі апарат Джо Байдена намагається зрозуміти, чи були обґрунтовані спроби Дональда Трампа запобігти загрозі національній безпеці, яку нібито представляють китайські технологічні компанії. 

Поки невідомо, коли уряд США прийме рішення щодо угоди з купівлі TikTok. «Ми плануємо розробити всеосяжний підхід до захисту американських даних, який охоплюватиме весь спектр загроз, з якими ми стикаємося», – заявила офіційна представниця Ради національної безпеки Білого дому Емілі Хорн. 

Ще за Трампа угода купівлі TikTok між ByteDance, Orcale і Walmart перебувала у підвішеному стані. Попри те, що Трамп дав свою згоду на її проведення, сторони ніяк не могли завершити процедуру купівлі-продажу. 

Пізніше TikTok поскаржилася до суду на адміністрацію Трампа – там забули, що хотіли заблокувати соцмережу, та перестали виходити на зв'язок. Формально додаток повинен був потрапити під повну заборону на території США ще 12 листопада минулого року. 

 

Коментарі Facebook

Підписатися на нові блоги на платформі Інвестгазета:

 

Курси валют

Офіційні курси основних валют (НБУ) на сьогодні
Долар США
ЄВРО
Фунт стерлінгів

 

^