Срібло у липні 2020 року подорожчало на 34%, що стало найпотужнішим стрибком вартості протягом місяця з грудня 1979 року, повідомляє Forbes. Видання зазначає, що динаміці зростання сприяли прагнення інвесторів застрахувати власні статки та промисловий попит, оскільки дорогоцінний метал використовується у різних сферах – від електроніки до сонячних батарей і захисних рукавичок й масок.

«Ралі срібла виявилося більш істотним, ніж, наприклад, зростання індексу Shanghai Composite (приблизно на 13%) і золота (11,5%)»–, зазначає видання з посиланням на розрахунки Deutsche Bank. 

Срібло зростає у ціні паралельно із золотом. Так, 4 серпня жовтневий ф'ючерс на дорогоцінний метал досяг $2000,6 за тройську унцію, встановивши новий історичний рекорд. 

«Інтерес до двох цих металів зростає на фоні побоювань, що стимулювання американської економіки Федрезерву може привести до зростання інфляції», – йдеться у повідомленні. 

Інвестори бачать у дорогоцінних металах страховку від такого розвитку подій. Ще один фактор зростання – низька прибутковість держоблігацій. 

Темпи зростання ціни срібла на початку року були нижчі за темпи зростання ціни золота. У березні унція золота коштувала у рекордні 125 разів дорожче, ніж унція срібла. З того моменту срібло подорожчало більш ніж на 100%, а золото – тільки на 30%.

Як заявив FT керуючий фондами дорогоцінних металів в Jupiter Asset Management Нед Нейлор-Ліланд, за темпами зростання вартості срібло може продовжити обганяти золото. 

«Різниця в ціні як і раніше у понад два рази більша, ніж була, наприклад, у 2011 році», – йдеться у повідомленні. 

Додається, що зростанню попиту на срібло також допомагає його використання у промисловому виробництві електроніки та сонячних батарей. За словами аналітика Mitsubishi Джонатана Батлера, збільшила попит на дорогоцінний метал і пандемія коронавірусу – срібло використовується як каталізатор окису етилену, що використовується при створенні матеріалів для захисних масок і рукавичок. 

Як зазначає Financial Times, за останніми даними, срібло коштувало трохи більше ніж $24 за унцію. Аналітики UBS прогнозують, що ціна за останні пів року виросте до $26. При цьому фахівці Morgan Stanley роблять більш обережний прогноз. Вони вважають, що для стабільного зростання ціни металу необхідний більш потужний промисловий попит. 

Коментарі Facebook

Підписатися на нові блоги на платформі Інвестгазета:

 

Курси валют

Офіційні курси основних валют (НБУ) на сьогодні
Долар США
ЄВРО
Фунт стерлінгів

 

^