SpaceX спільно з компанією Space Adventures підписали договір про співпрацю – вони на кораблях Crew Dragon відправлятимуть туристів у космос. Перші польоти можуть відбутися вже у 2021 році, повідомляє Techcrunch.

 

космос скрин

«У першій місії братимуть участь четверо туристів. Ймовірно, польоти тривалістю до тижня проходитимуть на орбіті у 2-3 рази вище МКС. Перші старти заплановані на кінець 2021 і середину 2022 року», – повідомили у компанії.

І зазначили, що ця історична місія стане ще одним кроком до того, аби зробити космічні польоти можливими для всіх людей, які мріють про це. 

«Ми раді працювати з командою Space Adventures над цим», – сказала у своїй заяві президент SpaceX і головний операційний директор Гвінн Шотвелл. 

Туристів відправлять на Crew Dragon – це капсула, яку SpaceX розробляє для НАСА. Космічний корабель побудований для польотів астронавтів на Міжнародну космічну станцію.

«Місії проходитимуть у форматі «вільного польоту» – це означає, що капсула не буде стикуватися зі станцією, а замість цього просто рухатиметься по орбіті Землі», – йдеться у повідомленні.

Фінансові умови польоту наразі не розкриваються. За попередніми даними, політ у космос коштуватиме близько $50 млн на одного пасажира.

Коментарі Facebook

Підписатися на нові блоги на платформі Інвестгазета:

 

Курси валют

Офіційні курси основних валют (НБУ) на сьогодні
Долар США
ЄВРО
Фунт стерлінгів

 

^