Snap придбала британський стартап в області комп'ютерного зору Ariel AI, заснований колишніми науковими співробітниками Facebook і Google. Сума угоди не розкривається, повідомляє Business Insider. 

Видання зазначає, гендиректор Snap Еван Шпігель і технічний директор Боббі Мерфі стали мажоритарними акціонерами Ariel AI ще у вересні 2020 року. У грудні 2020 року команда стартапу з 12 осіб приєдналася до лондонської команди розробників Snapchat. 

При цьому гендиректор Ariel AI Ясонас Коккінос – колишній науковий співробітник Facebook, технічний директор Джордж Папандреу – колишній старший науковий співробітник Google, посаду керівника досліджень і розробок в компанії зайняла Риза Альп Гюлер – учений з докторським ступенем з Імперського коледжу Лондона. 

Технологія Ariel AI створює 3D-модель людини в режимі реального часу, яку можна використовувати для віртуальної примірки одягу, спортивної аналітики, а також імерсивних ігор. 

«Команда стартапу використовує свої знання в області комп'ютерного зору, щоб зробити камеру Snapchat «розумнішою» та поліпшити AR-функцію в додатку», – йдеться у повідомленні.

І додається, що зараз невідомо, скільки Snap заплатила за стартап – ймовірно, сума угоди обчислюється мільйонами доларів. У документах Комісії з цінних паперів і бірж США від березня 2020 року йдеться, що в цілому стартап залучив $1,1 млн. 

Серед інших придбань Snap, орієнтованих на штучний інтелект – Voca.ai й AIFactory. У 2018 році Business Insider писав, що Snap вела перемовини щодо купівлі проєкту доповненої реальності Blippar, але відмовилася від угоди. 

Ariel AI став другим британським стартапом, придбаним Snap у 2020 році. У листопаді 2020 року Snap також купила музичний додаток Voisey, який дозволяє виконавцям записувати невеликі відео, змінюючи голос і додаючи музику.

Коментарі Facebook

Підписатися на нові блоги на платформі Інвестгазета:

 

Курси валют

Офіційні курси основних валют (НБУ) на сьогодні
Долар США
ЄВРО
Фунт стерлінгів

 

^