Ринкова капіталізація Amazon перевищила $1,5 трлн. Цієї позначки до теперішнього часу досягли ще дві компанії: Apple та Microsoft. Так, у понеділок, 6 липня, вперше за історію компанії ціна за акцію американської Amazon склала понад $3 тис., про це свідчать дані біржі Nasdaq. 

 

Загалом у понеділок фондові індекси США зростали. Як зазначає Reuters, позитивна динаміка спостерігалася на фоні надій інвесторів на швидке відновлення американської економіки, оскільки за даними Інституту менеджменту постачання (ISM), індекс ділової активності у сфері послуг у США в червні досяг 57,1 п.

«У травні він становив 45,4 п, при тому, що аналітики очікували зростання до 50 пунктів, що стало найсильнішим місячним приростом індексу з моменту початку обліку даних у 1997 році», – йдеться у повідомленні.

За словами головного інвестиційного стратега Capital Wealth Planning Джеффа Сота, ситуація в економіці набагато краще, ніж вважали більшість економістів.

«Ми можемо затриматися тут на якийсь час до осені. Але я думаю, що восени нас чекає «ракета» – індекс S&P 500 торгуватиметься вище 4 тисяч пунктів у наступні 12 місяців», – заявив він в ефірі CNBC.

Видання додає, що увагу трейдерів було звернено й на зростання на ринках Азії та Європи.

«Китайські біржі зросли на 5% за рахунок достатньої ліквідності й очікування швидкого відновлення ділової активності, у порівнянні з іншими країнами, ще б'ються з наслідками корона вірусу», – йдеться у повідомленні.

На торгах 6 липня індекс S&P 500 додав 1,33%, досягнувши позначки 3170 п. Високотехнологічний індекс NASDAQ зріс на 2,46% до 10459 п.   

Коментарі Facebook

Підписатися на нові блоги на платформі Інвестгазета:

 

Курси валют

Офіційні курси основних валют (НБУ) на сьогодні
Долар США
ЄВРО
Фунт стерлінгів

 

^