photo 2020 07 16 08 25 14

Twitter зазнав найбільшої в історії хакерської атаки, після чого його акції впали на 6%.

У компанії триває розслідування інциденту. За однією з версій, хакери скористалися уразливістю в API, за іншою - отримали адміністраторський доступ в Twitter за допомогою соціальної інженерії. Сам Твіттер стверджує, що кілька співробітників стали жертвами і надали зловмисникам певну службову інформацію.

Отримавши доступ до акаунтів знаменитостей першої величини (серед яких Джо Байден, Барак Обама, Ілон Маск, Білл Гейтс, Джефф Безос, Кенні Вест, Майкл Блумберг, Кім Кардашьян, корпоративні акаунти Apple, Uber, і багатьох кріптобірж), хакери запустили біткоіновий скам, закликаючи надіслати біткоіни на гаманець в обмін на подвоєння суми.

Який урок для України?

Здавалося б, дана соціальна мережа не користується популярністю в Україні. Але цей випадок показує, що додатків, які не можна зламати, не існує. А також нагадує, що злом методами «соціальної інженерії» не менш небезпечний, ніж злом системи технічного захисту мереж.

Зловмисникам набагато простіше ідентифікувати працівників певної компанії, зібрати їх особисту інформацію та «розвести» на потрібні дані, ніж місяцями шукати уразливості, купувати експлойти і т.д.

Зараз, коли світ стрімко переводить в онлайн величезна кількість конфіденційної інформації, значення кібербезпеки буде неухильно зростати.

Коментарі Facebook

Підписатися на нові блоги на платформі Інвестгазета:

 

Курси валют

Офіційні курси основних валют (НБУ) на сьогодні
Долар США
ЄВРО
Фунт стерлінгів

 

^