У липні 2020 року державний ПриватБанк (Київ) подав у Канцлерський суд Делавера (США), у якому знаходиться на розгляді його позов щодо колишніх власників Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова й пов'язаних з ними компаній, другу доповнену позовну заяву, повідомляє ПриватБанк.

«У другому доповненні ПриватБанк розвинув і поліпшив свою правову аргументацію й доказову базу у світлі позиції, зайнятої відповідачами», – йдеться у повідомленні.

У прес-службі зазначили, що додаток не передбачає збільшення суми потенційних позовних вимог.

«Наразі ПриватБанк формально не заявив про жодну конкретну суму до стягнення, а сума сумнівних трансакцій, заявлених у позові, з урахуванням першого доповнення становить близько $750 млн», – уточнили в банку.

ПриватБанк ініціював судовий розгляд У Канцлерському суді штату Делавер щодо Коломойського та Боголюбова, а також інших фізичних і юридичних осіб у травні 2018 року.

Пізніше, у грудні 2019 року Приватбанк подав доповнену позовну заяву, яка містить опис схеми з використанням інвестиційних рахунків Renaissance Advisory Services Limited (Bermuda) на суму близько $86 млн. 

У прес-службі банку уточнили, що всупереч поширеній у ряді ЗМІ інформації, в позові не проводиться будь-який зв'язок цієї компанії з російським інвестиційним банком «Ренесанс-Капітал».

Коментарі Facebook

Підписатися на нові блоги на платформі Інвестгазета:

 

Курси валют

Офіційні курси основних валют (НБУ) на сьогодні
Долар США
ЄВРО
Фунт стерлінгів

 

^