Компанія українського мільярдера Ріната Ахметова купила за €200 млн особняк, відомий як Villa Les Cedres, на Лазурному березі Франції у групи Campari, яка оголосила про його продаж минулого року, повідомляє Financial Times, посилаючись на джерело інформації, яке знайоме з деталями угоди.

 

«У компанії Ахметова відмовилися коментувати виданню, чи буде він використовувати особняк як приватну резиденцію», – йдеться у повідомленні. 

Купівлю особняка підтвердили на сайті інвестиційної компанії SCM Holdings Limited. 

«Інвестиційна компанія SCM Holdings Limited оголошує про придбання об'єкта нерухомості, вілли Les Cedres (Франція), у Campari Group. Компанія розглядає актив як довгострокову інвестицію», – зазначили у компанії. 

І додали, що для SCM Holdings Limited нерухомість є одним з ключових бізнесів для інвестицій в Європі та Північній Америці. 

«У серпні минулого року, попередній власник будівлі, компанія Davide Campari-Milano SpA, заявила про досягнення попередньої угоди щодо продажу історичного будинку за €200 млн невідомому покупцеві для приватного використання», – йдеться у повідомленні. 

Як пише Bloomberg, у 2017 році куплена Ахметовим Villa des Cedre оцінювалася у 1,5 раза вище – в €350 млн. Тоді особняк вважався «найдорожчим будинком на землі». 

За інформацією видання особняк Villa des Cedre на 14 спалень, розташований на території площею в 14 га, був побудований у 1870 році та колись був будинком для бельгійського короля Леопольда II.   

Коментарі Facebook

Підписатися на нові блоги на платформі Інвестгазета:

 

Курси валют

Офіційні курси основних валют (НБУ) на сьогодні
Долар США
ЄВРО
Фунт стерлінгів

 

^