Президент України Володимир Зеленський підписав закон «Про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства» № 686-ІХ, який парламент ухвалив 5 червня 2020 року. Документ спрямований на усунення недоліків Кодексу України з процедур банкрутства та недопущення відкриття проваджень у справах про банкрутство органів державної влади, органів місцевого самоврядування, бюджетних установ та організацій, повідомляє пресслужба глави держави.

Зазначається, що згідно з підписаним законом, провадження у справах про банкрутство боржників – казенних підприємств та бюджетних установ, а також санація таких боржників до відкриття провадження у справі про банкрутство не допускаються.

«Завдяки документу господарські суди матимуть змогу здійснювати провадження у справах про банкрутство у встановлені Кодексом процесуальні строки, що стимулює інвестиційну та кредитну сфери економіки», – йдеться у повідомленні.

Крім того, Володимир Зеленський підписав закон «Про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства щодо недопущення зловживань у сфері банкрутства на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби COVID-19» № 728-ІХ, ухвалений Верховною Радою 18 червня 2020 року.

Закон сприятиме відновленню платоспроможності суб’єктів господарювання, які можуть опинитися під загрозою банкрутства у період дії обмежувальних заходів, упроваджених з метою запобігання поширенню COVID-19.

«Дозволяється проведення зборів та комітету кредиторів дистанційно у режимі відеоконференції та шляхом опитування та продовження строків проведення попереднього засідання суду у справі про банкрутство. Також тимчасово, на період дії встановленого Кабінетом Міністрів карантину та протягом 90 днів з дня його скасування, забороняється відкриття провадження у справах про банкрутство боржників – юридичних осіб за заявою кредиторів за вимогами до боржника, що виникли з 12 березня 2020 року», – йдеться у повідомленні.

Додається, що комітету кредиторів та забезпеченим кредиторам (щодо майна, яке є предметом забезпечення) надається право ухвалити рішення про зупинення проведення аукціонів з продажу майна боржника. Законом також зупиняється нарахування відсотків на зобов’язання боржника перед кредиторами, які реструктуризовані планом санації чи реструктуризації боргів боржника.

Коментарі Facebook

Підписатися на нові блоги на платформі Інвестгазета:

 

Курси валют

Офіційні курси основних валют (НБУ) на сьогодні
Долар США
ЄВРО
Фунт стерлінгів

 

^