Акції Apple подешевшали більш ніж на $3 (2,67%) за штуку, до $115,06 за папір під час презентації нових продуктів компанії в штаб-квартирі Apple Park у вівторок, 15 вересня, коли компанія продемонструвала Apple Watch шостого покоління, перший «бюджетний годинник» Apple Watch SE, планшети iPad восьмого покоління, які компанія охарактеризувала як «найбільш просунуті в історії», і iPad Air.  

Вперше за майже 10 років презентація обійшлася без нових iPhone. До речі, після новин про запуск Apple Fitness +, акції сервісу онлайн-тренувань Peloton знизилися на 5%. 

Крім того, за інформацією The Verge, Spotify заявив, що Apple зловжила домінуючим становищем на ринку, випустивши єдину підписку на свої сервіси Apple One. Компанія заявила, що Apple веде себе нечесно по відношенню до конкурентів, спонукаючи покупців робити вибір на користь своїх продуктів. 

«Ми просимо антимонопольні органи оперативно припинити антиконкурентну поведінку Apple. Якщо цього не відбудеться, співтовариство розробників понесе непоправної шкоди, а загальна свобода: слухати, вчитися, творити, спілкуватися – буде поставлена ​​під загрозу», – заявили в Spotify. 

Своєю чергою The Verge відзначає, що Apple, звичайно, може активно просувати свою пакетну пропозицію, тому ситуація, в якій хтось вибере Apple Music, а не Spotify, виглядає «мало правдоподібною».

Коментарі Facebook

Підписатися на нові блоги на платформі Інвестгазета:

 

Курси валют

Офіційні курси основних валют (НБУ) на сьогодні
Долар США
ЄВРО
Фунт стерлінгів

 

^