Президент України Володимир Зеленський підписав закон про ратифікацію Меморандуму і Кредитної угоди між Україною та Європейським Союзом про отримання макрофінансової допомоги ЄС на суму до €1,2 млрд ($1,43 млрд),про це йдеться у повідомленні на сайті Офісу президента.

Зазначається, що завдяки цьому з’являється змога залучити додатковий кредитний ресурс Євросоюзу, який буде направлений на підтримку макроекономічної стабільності, платіжного балансу та реалізації реформ в Україні.

«Виплата коштів здійснюватиметься двома траншами – кожен по €600 млн», – повідомили у відомстві.

І додали, що меморандум визначає загальні передумови для виділення коштів, а також заходи в рамках реалізації структурних реформ, необхідних для отримання другого траншу цієї допомоги.

«Передбачені заходи стосуються медичних закупівель, податкової та митної реформ, функціонування судової системи, державного управління, корпоративного управління для державних підприємств, функціонування ринку газу», – йдеться у повідомленні.

Зазначені Меморандум і Кредитну угоду Україна та ЄС уклали 23 липня в Брюсселі. Підписанню документів передувало прийняття Європейською Радою рішення про виділення «виняткової» макрофінансової допомоги країнам Європейської політики сусідства та розширення в умовах кризи COVID-19 обсягом €3 млрд. Україна отримала найбільший пакет допомоги в розмірі €1,2 млрд.

 

Коментарі Facebook

Підписатися на нові блоги на платформі Інвестгазета:

 

Курси валют

Офіційні курси основних валют (НБУ) на сьогодні
Долар США
ЄВРО
Фунт стерлінгів

 

^