З січня по червень 2020 року автовиробник Toyota Motor продав в усьому світі 4,16 млн автомобілів, про це зазначається у фінансовому звіті компанії. У результаті компанія опинилася на першому місці за підсумками першої половини року, оскільки німецький концерн Volkswagen, який займав перше місце за підсумками 2018 і 2019 років повідомив, що його продажі у першій половині року склали 3,9 млн автомобілів, а продажі альянсу Nissan-Renault-Mitsubishi склали 3,45 млн. 

Як зазначає Комерсант, Toyota вперше стала найбільшим з продажу у світі автовиробником у 2008 році, змістивши з першого місця американський концерн General Motors, який лідирував близько 70 років – з 2008 по 2018 рік Toyota була світовим лідером, поступившись GM лише одного разу у 2011 році. 

«Однак за підсумками 2018 року найбільшим автоконцерном у світі став Volkswagen, що наростив продажі завдяки своїй активній політиці в Китаї й залишив Toyota на другому місці за світовими продажами. Така ж ситуація збереглася й за підсумками 2019 року», – йдеться у повідомленні.   

Коментарі Facebook

Підписатися на нові блоги на платформі Інвестгазета:

 

Курси валют

Офіційні курси основних валют (НБУ) на сьогодні
Долар США
ЄВРО
Фунт стерлінгів

 

^