Національний банк України (НБУ) приєднався до Мережі сталого банкінгу (Sustainable banking Network, SBN), яка є об’єднанням фінансових регуляторів і банківських асоціацій із країн, що розвиваються, про це йдеться у повідомленні регулятора.

У Нацбанку зазначили, що офіційне приєднання відбулося під час робочого візиту Голови Національного банку Кирила Шевченка до Вашингтона 9-13 листопада 2020 року на зустрічі з керівництвом Міжнародної фінансової корпорації (IFC), під егідою якої створена Мережа сталого банкінгу.

«У результаті Національний банк бере на себе обов’язок працювати над створенням стійкої фінансової системи для сталого розвитку економіки, розширенням «зелених» інвестицій в економіку, підтримувати фінансові продукти, які мають позитивний вплив на клімат, а також обмінюватися  досвідом із країнами-членами Мережі», – йдеться у повідомленні.

За словами голова Нацбанку Кирила Шевченко, приєднання до Мережі сталого банкінгу, метою діяльності якої є поліпшення екологічного, соціального та корпоративного управління в банківській сфері, має вагоме значення у контексті сталого розвитку фінансового сектору України.

«Партнерство сприятиме ширшому використанню стійких фінансових продуктів та надійних екологічних, соціальних та корпоративних практик управління у банківському секторі», – своєю чергою зазначив Джейсон Пеллмар, регіональний менеджер IFC в Україні, Білорусі та Молдові.

Мережа сталого банкінгу була створена у 2012 році. Наразі вона об’єднує фінансові регулятори й банківські асоціації з 41 країни світу.

Члени Мережі зобов’язалися працювати над створення стійкої та екологічно орієнтованої фінансової системи. Зокрема, над підвищенням частки кредитів для проєктів та бізнесу, які мають позитивний вплив на клімат.

«Співпраця в межах Мережі сталого банкінгу допоможе Національному банку досягти однієї зі своїх цілей до 2025 року – підвищити якість управління ризиками у фінансовому секторі, а саме запровадити систему оцінки соціальних та екологічних ризиків позичальників», – наголосили у Нацбанку.

Коментарі Facebook

Підписатися на нові блоги на платформі Інвестгазета:

 

Курси валют

Офіційні курси основних валют (НБУ) на сьогодні
Долар США
ЄВРО
Фунт стерлінгів

 

^