Нацбанк з 21 квітня 2021 року не стягуватиме з банків комісію за проведення операцій у системі електронних платежів, пов'язаних із наданням держдопомоги під час посиленого карантину. Таке рішення є тимчасовим - на період здійснення виплат застрахованим особам, йдеться у повідомленні НБУ.

"У квітні цього року уряд вирішив продовжити практику надання одноразової державної допомоги найманим працівникам суб’єкта господарювання або фізичним особам - підприємцям, які спеціалізуються на певних видах економічної діяльності та можуть втратити доходи у разі повної заборони сфери їхньої діяльності внаслідок посилення обмежувальних заходів 2021 року, - зазначили в НБУ.

Кошти для виплати допомоги перераховуються Мінсоцполітики на окремий рахунок Пенсійного фонду, відкритий в АТ "Ощадбанк". АТ "Ощадбанк" перераховуватиме кошти на банківський рахунок заявника, який зазначений у заяві на отримання допомоги від держави.

Безоплатними також будуть операції з повернення банками незарахованих сум коштів допомоги через певні причини.

"Відповідні норми містить постанова Правління НБУ від 21 квітня 2021 року №33 "Про внесення зміни до тарифів на послуги (операції), що надаються (здійснюються) Національним банком України в системі електронних платежів та у сфері розрахунково-касового обслуговування", - зазначили у Нацбанку.

Система електронних платежів НБУ – державна банківська платіжна система, що забезпечує проведення міжбанківського переказу через рахунки, відкриті в Національному банку України.

Для учасників системи діють тарифи на оброблення електронних розрахункових документів та електронних розрахункових повідомлень замовника в СЕП, що залежать від суми платежу:

  • від 0 до 5 тис. грн - 0,35 грн, без ПДВ;
  • від 5 до 100 тис. грн - 1,20 грн без ПДВ;
  • від 100 тис. грн - 10 грн, без ПДВ.

 

 

Коментарі Facebook

Підписатися на нові блоги на платформі Інвестгазета:

 

Курси валют

Офіційні курси основних валют (НБУ) на сьогодні
Долар США
ЄВРО
Фунт стерлінгів

 

^