Міністерство фінансів України продовжить співпрацю і виконання prior actions МВФ, щоб підписати угоди про нову програму для України повідомляє НВ Бізнес, посилаючись на нового міністра фінансів Ігоря Уманського, який вранці 6 березня мав зустріч з постійним представником Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні Йостою Люнгманом.

 

Напередодні новий прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зробив заяву про те, що його Кабмін налаштований продовжувати виважену фіскальну політику і співпрацю з МВФ та іншими кредиторами України.

Нагадаємо, на фоні новин про перестановки в українському Кабміні українські держпапери подешевшали на зовнішніх ринках, Інвестори в українські єврооблігації негативно сприйняли кадрові зміни та почали продавати євробонди.

«Виникли побоювання, що новий Кабмін знизить швидкість проведення реформ, відстрочить підписання програми з МВФ і збільшить фіскальний дефіцит», – йдеться у повідомленні.

Попередній уряд домовився з МВФ про нову програму кредитування обсягом $5,5 млрд, але вона не була затверджена радою директорів Фонду, оскільки Україна не виконала ряд попередніх умов, зокрема щодо прийняття закону, який унеможливить повернення збанкрутілих банків їх колишнім власникам (анти-Коломойський закон).

Коментарі Facebook

Підписатися на нові блоги на платформі Інвестгазета:

 

Курси валют

Офіційні курси основних валют (НБУ) на сьогодні
Долар США
ЄВРО
Фунт стерлінгів

 

^