Месенджер WhatsApp запускає функцію електронних переказів і платежів для користувачів у Бразилії. З допомогою цієї системи користувачі зможуть відправляти гроші або оплачувати покупки у місцевих компаніях прямо в месенджері, про це у Facebook повідомив Марк Цукреберг.

У блозі WhatsApp зазначається, що у Бразилії налічується понад 10 млн малих і мікропідприємств. У WhatsApp уточнили, що тепер клієнти можуть не тільки переглянути каталог магазину, а й розрахуватися за придбані в ньому товари. 

«Система підтримує карти місцевих банків Banco do Brasil, Nubankі Sicredi. Також компанія співпрацює з провідною платіжною системою в Бразилії – Cielo», – йдеться у повідомленні. 

Зазначається, щоб скористатися функцією, користувачеві необхідно ввести спеціальний 6-значний пін-код і прикласти відбиток пальця.

Оскільки функція платежів працює через платіжну систему Facebook Pay, у майбутньому компанія планує дозволити використовувати одну й ту ж картку у всіх сервісах Facebook.

Для користувачів послуга буде безкоштовною, а ось з підприємств платіжна система стягуватиме комісію за обробку клієнтських платежів.

Коментарі Facebook

Підписатися на нові блоги на платформі Інвестгазета:

 

Курси валют

Офіційні курси основних валют (НБУ) на сьогодні
Долар США
ЄВРО
Фунт стерлінгів

 

^