У вівторок, 19 травня, Міністерство фінансів України залучило на аукціонах з розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) 11,4 млрд грн і $369 млн. Таким чином, всього за підсумками аукціонів до державного бюджету було залучено 21,2 млрд гривень, про це повідомляється на сторінці Мінфіну в Facebook. 

Міністерство фінансів розмістило номіновані в гривні ОВДП з терміном погашення 3 місяці, 6 місяців, 9 місяців і 1 рік, а також ОВДП у доларах США з терміном погашення 7 місяців.

«Попит перевищив 28 мільярдів гривень. Завдяки цьому середньозважену ставку за тримісячними інструментам вдалося знизити на 0,76%, до 10,5%, за шестимісячними – на 0,5%, до 10,78%», – підкреслили у міністерстві. 

Зазначається, що поступово відновлюється попит на інструменти з більш довгим терміном до погашення. «Так, інвестори придбали 9-місячні й 12-місячні ОВДП за середньозваженими ставками 11% та 10,97% відповідно. Мінфін також розмістив 7-місячні ОВДП, номіновані в доларах США, за середньозваженою ставкою 3,39% на суму $369 млн», – йдеться у повідомленні. 

Коментарі Facebook

Підписатися на нові блоги на платформі Інвестгазета:

 

Курси валют

Офіційні курси основних валют (НБУ) на сьогодні
Долар США
ЄВРО
Фунт стерлінгів

 

^