У першому кварталі 2020 року, який завершився 31 березня, холдингова компанія Berkshire Hathaway, що належить інвестору Воррену Баффету відзвітувала про збитки в $49,7 млрд. Прибуток компанії за аналогічний період минулого року оцінювався в $21,7 млрд, йдеться  у повідомленні на сайті компанії.

 

Зазначається, що портфель акцій конгломерату, куди входять папери Apple, Bank of America, подешевшав на $55,5 млрд. «Акції самої Berkshire з початку року впали на 19%, обігнавши за темпами падіння індекс S&P 500, який з початку року знизився на 12%», – йдеться у повідомленні.

Наголошується, що на результати вплинуло поширення коронавірусу. «У міру нарощування зусиль щодо стримування поширення пандемії COVID-19 у другій половині березня та у квітні більшість наших підприємств зіткнулися з негативними наслідками», – повідомили у компанії.

Раніше The Wall Street Journal писав, що за словами віцепрезидента компанії Чарлі Мангера, кілька підприємств холдингу можуть взагалі закритися. Як зазначає Bloomberg, роками Баффет шукав більш прибуткові інвестиції, але виступав проти того, щоб купувати їх “за захмарними цінами”. Однак обвал ринків поки що не змусив мільярдера купувати високоприбуткові активи.

«Так, у першому кварталі Berkshire збільшила свій грошовий резерв на $10 млрд, до $137 млрд. На покупку акцій в цей період компанія витратила всього $3,5 млрд», – йдеться у повідомленні.

Агентство зазначає, що це контрастує з фінансовою кризою 2008 року, коли холдинг Баффета використовував накопичені грошові резерви, щоб вигідно скупити активи, які подешевшали.

За оцінкою Forbes, сукупний статок Воррен Баффета у 2020 році становить $72 млрд. Він займає п’яту сходинку глобального рейтингу мільярдерів, який щорічно оновлює видання.

Коментарі Facebook

Підписатися на нові блоги на платформі Інвестгазета:

 

Курси валют

Офіційні курси основних валют (НБУ) на сьогодні
Долар США
ЄВРО
Фунт стерлінгів

 

^