Berkshire Hathaway, що належить інвестору Воррену Баффету збільшила свою частку в Bank of America (BofA) до 11,3% акцій, придбавши їх цього тижня на $800 млн, повідомляє The Financial Times.

«Berkshire придбала 34 млн акцій другого за величиною банку США, який наразі оцінюється в $24,1 млрд», – йдеться у повідомленні.

Додається, що придбання більшої кількості акцій BofA сталася після того, як Berkshire продала переважну частину своєї частки в Goldman Sachs на початку 2020 року та скоротила свої позиції в JPMorgan Chase.

Крім того, у I кварталі вона дещо скоротила свої зобов'язання перед американськими банками Bancorp і Bank of New York Mellon.

«Воррен Баффетт придбав привілейовані акції BofA з варантами (цінні папери, що надають власникові право купувати пропорційну кількість акцій за обумовленою ціною протягом певного проміжку часу) відразу після фінансової кризи, вклавши тоді в них мільярди доларів», – йдеться у повідомленні.

У 2017 році варанти дозволили придбати 700 млн акцій за ціною трохи більше ніж $7 за акцію, на фондовому ринку у цей період вони торгувалися по $24 за акцію.

FT зазначає, що придбання акцій BofA та поглинання Berkshire бізнесу Dominion Energy з транспортування природного газу у липні ($10 млрд) означає, що Баффетт нарешті знайшов привабливі для вкладень активи.

Баффетт – один з найбільших у світі інвесторів і голова Berkshire Hathaway. За оцінкою Forbes, його сукупні статки у 2020 році становили $72 млрд. Баффетт займає п'ятий рядок глобального рейтингу мільярдерів, який щорічно оновлює видання.   

Коментарі Facebook

Підписатися на нові блоги на платформі Інвестгазета:

 

Курси валют

Офіційні курси основних валют (НБУ) на сьогодні
Долар США
ЄВРО
Фунт стерлінгів

 

^