Міська влада Сан-Хосе (місто в окрузі Санта-Клара, штат Каліфорнія, США) офіційно схвалили план Google з будівництва кампусу у центрі міста, повідомляє CNBC.

На 80 акрах землі (близько 32 га) корпорація побудує 679 м² офісних приміщень для 20 тисяч працівників і 4 тис. одиниць житла, з яких тисячу відведуть для малозабезпечених сімей.

Кампус нараховуватиме до 300 готельних номерів і 800 резиденцій для гостей Google. На території з'являться парки, ресторани, торговельні та розважальні майданчики. Будівництво планують розпочати 2022 року, на повне втілення проєкту піде від 10 до 30 років.

Google заплатить близько $265,8 млн за землю і $200 млн у вигляді соціальної допомоги для жителів Сан-Хосе, щоб зацікавити їх залишитися у місті. На парки, тротуари, збереження історичних місць й іншу інфраструктуру піде близько $1 млрд.

Google погоджувала проєкт з місцевою владою понад чотири роки й провела більше ніж 100 зустрічей з жителями міста.

Ввечері 25 травня, коли проводилося підписання договору з адміністрацією, компанія також уклала угоду з командою НХЛ San Jose Sharks. Вони були найбільш затятими противниками будівництва, й скаржилися на брак паркувальних місць біля арени SAP, де проходять ігри. В обмін на зміни плану команда погодилася не подавати до суду на Сан-Хосе або Google.

За інформацією видання, 2017 року, коли з'явилися перші новини про проєкт Google, ціни на житло у Сан-Хосе виросли на 7%, а через пів року - на 25%.      

Коментарі Facebook

Підписатися на нові блоги на платформі Інвестгазета:

 

Курси валют

Офіційні курси основних валют (НБУ) на сьогодні
Долар США
ЄВРО
Фунт стерлінгів

 

^