wpozgbqpds-jojrjfcehyxgj6-e.jpeg

Федеральний суддя в п'ятницю остаточно затвердив постанову рішення колективного позову проти Facebook на суму $650 млн. Компенсацію отримають 1,6 млн осіб, які подали позови в штаті Іллінойс, пише The Verge.

Адвокат з Чикаго Джей Едельсон подав до суду на Facebook ще в 2015 році, стверджуючи, що використання платформою тегів розпізнавання облич заборонено Законом штату Іллінойс про конфіденційність біометричної інформації. У позові стверджувалося, що інструмент пропозиції тегів Facebook, який сканував обличчя на фотографіях користувачів і робив припущення, ким могла бути ця людина, зберігає біометричні дані без згоди користувачів в порушення закону штату Іллінойс.

У 2018 році ця справа була порушена колективним позовом. У 2019 Facebook зробив розпізнавання осіб тільки на платформі.

Згідно з постановою судді Джеймса Донато з Північного округу Каліфорнії, три зазначених позивача в позові отримають кожен по $5000, а решта учасників позову отримають не менше $345 кожен. Донато сказав, що ця угода стала «великим результатом» і «перемогою користувачів в області цифрової конфіденційності,».

«Ми раді, що досягли врегулювання, тому ми можемо залишити це питання в стороні, що відповідає інтересам нашої спільноти і наших акціонерів», - йдеться в заяві Facebook.

Коментарі Facebook

Підписатися на нові блоги на платформі Інвестгазета:

 

Курси валют

Офіційні курси основних валют (НБУ) на сьогодні
Долар США
ЄВРО
Фунт стерлінгів

 

^