Дональд Трамп заявив, що США тимчасово припиняє фінансування Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) до тих пір, допоки у Вашингтоні не вивчать, як ВООЗ реагувала на кризу з пандемією коронавірусу. Відповідну заяву він зробив у вівторок, 14 квітня, на брифінгу в Білому домі, повідомляє Deutsche Welle.

За словами Трампа, США в термін від 60 до 90 днів збираються вивчити "провали в управлінні" з боку ВООЗ і роль організації "в поширенні коронавірусу".

"Трамп розкритикував позицію ВООЗ, яка встала на сторону Китаю, коли США ввели обмеження на авіасполучення з цією країною, та високо оцінила" відкритість "Китаю", – пише видання. 

За його Трампа, США вносять до бюджету ВООЗ $400-500 мільйонів щорічно, що більш ніж в 10 разів перевищує внески Китаю.

Як зазначає агентство dpa, критика Трампа спирається на думку деяких експертів, які вважають, що на ранній стадії епідемії ВООЗ занадто довіряла даними з Китаю і, спираючись на китайські оцінки, фактично ігнорувала інформацію з Тайваню про те, що коронавірус може передаватися від людини до людини.

"За словами Трампа, надмірна довіра до Китаю призвело до того, що коронавірусом заразилося у двадцять разів більше людей, ніж повинні були", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що про плани щодо зупинки фінансування ВООЗ Трамп оголосив ще 8 квітня. "ВООЗ накоїла дурниць. З незрозумілих причин організація, яку в основному фінансують США, зосередила всю увагу на Китаї. Ми ретельно вивчимо це питання", – написав Трамп у Twitter.

Коментарі Facebook

Підписатися на нові блоги на платформі Інвестгазета:

 

Курси валют

Офіційні курси основних валют (НБУ) на сьогодні
Долар США
ЄВРО
Фунт стерлінгів

 

^