Минулого місяця 13 розробників додатків створили коаліцію за справедливість додатків (Coalition for App Fairness), яка включає таких гігантів як Epic Games, Match Group і Spotify, мета яких – боротися з контролем Apple над магазином App Store. Через декілька тижнів після створення об’єднання збільшилося до 40, наразі ще 400 просять до вступу, повідомляє The Washington Post. 

Як зазначила прессекретар коаліції Сара Максвелл, отриманий сплеск інтересу перевершив всі очікування.

«Коли ми чуємо історії своїх нових учасників, стає очевидно, що занадто багато розробників не можуть домогтися того, щоб їхні голоси були почуті», – розповіла вона.

Загалом, як зазначає видання, різке збільшення числа прихильників і членів коаліції є помітним зсувом у мисленні розробників.

«Вони роблять ризикований крок, щоб висловитися та змінити політику Apple», – наголошує The Washington Post.

І додає, що багато розробників і невеликі компанії дійсно залежать від Apple та не мають ресурсів, щоб впоратися з ситуацією, якщо Apple видалить їх додаток або заборонить їм оновлювати його.

«Дехто з колег Apple також виступили за зміни в App Store. Раніше цього місяця Microsoft висловила підтримку коаліції, а Facebook публічно розкритикував Apple за зміни, через які компаніям буде складніше розміщувати рекламу в додатках для iPhone і iPad», – йдеться у повідомленні.

Розробники додатків заявляють, що більше свободи в iOS призведе до зростання інноваційних ідей.      

 

 

Коментарі Facebook

Підписатися на нові блоги на платформі Інвестгазета:

 

Курси валют

Офіційні курси основних валют (НБУ) на сьогодні
Долар США
ЄВРО
Фунт стерлінгів

 

^