У четвер міністерство фінансів США повідомило, що дефіцит бюджету США перевищив позначку в 2 трильйони доларів в травні на тлі триваючого потоку фіскальної щедрості в швидко зростаючу економіку, пише CNBC. Податкові надходження за місяць склали 463,7 мільярда доларів, це найбільший приплив з липня 2020 року. Витрати склали 595,7 мільярда доларів, що є найнижчим показником з лютого.

Оскільки до кінця фінансового року залишилося чотири місяці, уряд наближається до рекордного дефіциту 2020 року в 3,13 трильйона доларів.

Борг федерального уряду зараз становить 28,2 трильйона доларів. У поточному фінансовому році платники податків витратили 319,9 млрд на виплату відсотків по всій цій заборгованості після виплати 522,8 млрд доларів в 2020 році.

Конгрес уже виділив понад 5 трильйонів доларів у вигляді стимулів, щоб допомогти економіці подолати пандемію Covid-19. Законодавці обговорюють законопроект про інфраструктуру, який також може бути оцінений в трильйони, хоча республіканці в Конгресі заперечують проти деяких планів витрат президента Джо Байдена.

Коментарі Facebook

Підписатися на нові блоги на платформі Інвестгазета:

 

Курси валют

Офіційні курси основних валют (НБУ) на сьогодні
Долар США
ЄВРО
Фунт стерлінгів

 

^