Китайська компанія ByteDance, якій належить соціальна мережа для створення коротких відео TikTok, відмовилася продавати її американський сегмент корпорації Microsoft. За інформацією джерел Reuters, покупцем американського сегмента TikTok власник обрав ІТ-корпорацію Oracle.

Як зазначили у Microsoft, ByteDance повідомила, що не продасть Microsoft американський сегмент TikTok.

«Ми впевнені, що наша пропозиція влаштувала б користувачів TikTok і національні інтереси (США) у сфері безпеки залишалися б під захистом», – повідомили у компанії.

Своєю чергою джерела Reuters зазначають, що покупцем американського сегмента TikTok власник обрав ІТ-корпорацію Oracle.

«ByteDance запропонувала їй стати технологічним партнером і взяти на себе управління даними користувачів TikTok із США, – повідомили вони. – Крім того Oracle веде переговори про придбання частки в американських активах сервісу».

У США вважають, що TikTok може передавати конфіденційні дані американців владі Китаю. У зв'язку з цим президент США Дональд Трамп зажадав продати американський сегмент сервісу місцевій компанії до 15 вересня і заборонив громадянам США «мати будь-які справи» з ByteDance.

Сама компанія при цьому повинна протягом 90 днів продати всі активи у США та знищити зібрані нею особисті дані користувачів.

Коментарі Facebook

Підписатися на нові блоги на платформі Інвестгазета:

 

Курси валют

Офіційні курси основних валют (НБУ) на сьогодні
Долар США
ЄВРО
Фунт стерлінгів

 

^