Аналітики BoFA допускають затримку траншу Міжнародного валютного фонду для України та нову емісію євробондів, повідомляє Інтерфакс-УкраїнаТак, у виданому 7 вересня EEMEA Sovereign Credit Viewpoint аналітики дають рекомендацію Underweight (слабкі перспективи) за українськими єврооблігаціями, віддаючи перевагу ВВП-варрантам.

Така позиція обґрунтовується тим, що існує потенціал великих купонів у зв'язку з відновленням зростання у 2021 році та потенційними подальшими викупами.

«Спреди України торгуються близько до історичного середнього рівня, у порівнянні з аналогами країн, що розвиваються. Однак ми стурбовані тим, що облігації можуть показувати більш низьку динаміку з урахуванням можливих затримок підтримки МВФ і потенційного випуску », – зазначають аналітики.

І додають, що нещодавно Україна викупила варранти та допустила можливість повторення такої операції, можливо, в «істотних» обсягах.

Аналітики припускають, що для такого викупу і для бюджетних цілей може бути здійснений ще один випуск єврооблігацій на $1-1,5 млрд на додаток до розміщених у кінці липня на $ 2 млрд.

«Україна може згенерувати серію негативних новин з-за можливої затримки запланованого на вересень першого перегляду програми співпраці з МВФ stand by, запланованого на цей місяць», – йдеться у повідомленні.

На думку аналітиків, прогрес з МВФ ймовірно вимагатиме повної ясності в питанні Національного антикорупційного бюро після нещодавнього постанови Конституційного суду про неконституційність призначення Артема Ситника директором агентства. Крім того, відзначається ситуація із затримкою перегляду, прийняття бюджету на 2021 рік.

Водночас у документі BoFA відзначається поліпшення ситуації щодо побоювань з приводу податково-бюджетної політики і незалежності НБУ після нових призначень, а також стабільної політики у питаннях грошово-кредитної політики та виведення банків з ринку. 

Коментарі Facebook

Підписатися на нові блоги на платформі Інвестгазета:

 

Курси валют

Офіційні курси основних валют (НБУ) на сьогодні
Долар США
ЄВРО
Фунт стерлінгів

 

^