Bloomberg зібрав і проаналізував дані про темпи вакцинації по всьому світу. Американські представники науки, такі як Ентоні Фаучі, допускають, що для перемоги над поширенням вірусу будь-якій країні потрібно вакцинувати як мінімум 75% населення. Цю цифру аналітики Bloomberg взяли за основу.

Головний висновок дослідження: оскільки вакцинація відбувається швидше в багатших західних країнах, ніж у решті частини земної кулі, за нинішніх її темпів людству в цілому буде потрібно сім років, щоб прищепити 75% населення. 

Ізраїль, країна з найвищим рівнем вакцинації у світі, досягне 75% охоплення всього через два місяці. США підійде до цих показників до 2022 року. Канаді для досягнення 75% охоплення потрібно більше ніж 10 років. При цьому аналітики зазначають, що ці терміни залежать від того темпу вакцинації, який є в певній країні на даний час. 

Швидше за все, темпи збільшаться у міру появи нових вакцин і країн, які почнуть робити щеплення населення. Деякі країни тільки запустили масову вакцинацію, наприклад Індія і Мексика. Наразі лише третина держав почали прищепну кампанію.  

 

Коментарі Facebook

Підписатися на нові блоги на платформі Інвестгазета:

 

Курси валют

Офіційні курси основних валют (НБУ) на сьогодні
Долар США
ЄВРО
Фунт стерлінгів

 

^