Ціна біткойнов в понеділок перевищила 40 000 доларів після оптимістичних коментарів менеджера хедж-фонду мільярдера Пола Тюдора Джонса. «Мені подобається біткойн як діверсіфікатор портфеля. Мене всі питають, що мені робити з біткойном? Єдине, що я знаю напевно, я хочу 5% золотом, 5% біткойнів, 5% готівкою, 5% товарами », - сказав Тюдор Джонс на CNBC.

Останній сплеск криптовалюти почався в неділю після того, як генеральний директор Tesla Ілон Маск заявив, що виробник електромобілів може знову приймати транзакції з біткойныв в майбутньому. Після початку торгів у неділю всього за 34 880 доларів, біткойн підскочив вище 40 000 доларів на початку понеділка. За даними Coinbase, криптовалюта була нижче денних максимумів на момент останньої торгівлі, але все ж зросла на 5,4% за 24 години до 39 749 доларів США. З початку року біткойн виріс більш ніж на 30%, хоча і відчував різкі коливання. Він досяг рекордного максимуму в 64 829,14 долара в квітні і впав до мінімуму близько 30 000 доларів в травні після 30-відсоткового внутрішньоденного обвалу.

У зв'язку з очікуваним зростанням інфляції в минулому році інтерес інституційних інвесторів до біткойныв як засобу заощадження значно виріс і підживлював його останній бичачий зростання. Тюдор Джонс вперше повідомив минулої весни на CNBC, що він тримав «майже 2%» своїх активів в біткойнах. З тих пір Стенлі Дракенміллер, Білл Міллер і Рей Даліо також стали більш відвертими ентузіастами біткойнов.

Установи підтримали цей імпульс: великі банки-депозитарії, такі як BNY Mellon і State Street, прагнуть запропонувати клієнтам крипто-послуги, а великі фінансові установи, такі як BlackRock, Morgan Stanley і Goldman Sachs, з'ясовують, як безпечно запропонувати клієнтам доступ до біткойнов. Раніше інвестиційні установи, які намагаються включити біткойни в свої портфелі, піддавалися величезному ризику кар'єрного росту.

«Для мене це просто спосіб фундаментального погляду на те, як я можу захистити своє багатство з плином часу, це відмінний діверсіфікатор», - додав Тюдор Джонс. «Знову ж таки, я дивлюся на біткойн як на історію багатства. Я дивлюся на криптовалюту як на історію багатства. Інші будуть стверджувати, що це інша екосистема, вона носить транзакційний характер ".

Зростання на вихідних стався після того, як у неділю Маск заявив, що Tesla відновить роботу з біткойном, «коли з'явиться підтвердження розумного (~ 50%) використання чистої енергії Майнер з позитивною тенденцією в майбутньому».

Tesla припинила покупку автомобілів за біткойни в середині травня, пославшись на побоювання з приводу впливу майнінгу криптовалюти на клімат.

Коментарі Facebook

Підписатися на нові блоги на платформі Інвестгазета:

 

Курси валют

Офіційні курси основних валют (НБУ) на сьогодні
Долар США
ЄВРО
Фунт стерлінгів

 

^