bits-3781778_1920.jpg

Біткойн впав після загадкового твіта Ілона Маска, явно натякає на потенційний розрив з найбільшою криптовалютою. Біткойн впав на 6,3% і станом на 6:28 ранку в Нью-Йорку торгувалася приблизно по 36 750 доларів. Падіння завадило стабілізації на цьому тижні в кріптосекторі після розгрому в травні. Індекс Bloomberg Galaxy Crypto Index знизився на 7,3%, пише Bloomberg.

Маск розбурхав біткойни й інші цифрові маркери серією повідомлень в соціальних мережах. Зокрема, минулого місяця він скасував рішення дозволити покупку електромобілів Tesla Inc. за біткойни, пославшись на негативні наслідки для навколишнього середовища. Все це, а також жорстка риторика китайських регуляторів привели до різкого обвалу в секторі.

На даний момент біткойн коштує приблизно на 28000 доларів менше свого рекорду середини квітня в майже 65000 доларів. Найбільші прихильники криптовалюта стверджують, що токен консолідується перед злетом до нових максимумів.

Але увагу Маска до екологічних ризиків і до того, як його твіти викликають коливання цін, пошкодили розповіді про те, що віртуальна валюта з часом отримає більш широке поширення.

Після припинення платежів в біткойнах Маск пізніше сказав, що компанія не продавала жодного зі своїх активів цифрового токена, пояснивши ще один зі своїх твітів, в якому виникли питання про те, чи могла Tesla це зробити.

Неодноразові повідомлення породили припущення про те, чому піонер електромобілів випускає криптографічні повідомлення. У лютому Tesla повідомила про інвестиції в біткойни на суму 1,5 мільярда доларів. У квітні звіт про прибутки і збитки фірми показав, що вона продала 10% своїх біткойн-активів.

Незважаючи на травневий розгром, біткойн виріс приблизно на 280% за останній рік, а ефір, який займає друге місце, виріс на 1000%. Індекс криптовалюта Bloomberg виріс приблизно в шість разів.

Коментарі Facebook

Підписатися на нові блоги на платформі Інвестгазета:

 

Курси валют

Офіційні курси основних валют (НБУ) на сьогодні
Долар США
ЄВРО
Фунт стерлінгів

 

^