Курс біткоїна продовжує бити рекорди й торгується вище позначки у $62 тис. напередодні виходу на відкритий ринок оператора найбільшої у США криптовалютної біржі Coinbase Global Inc.

У вівторок, 13 квітня, курс біткоїна подолав позначку у $62 тис. Станом на 14.30 за київським часом курс становить $62687, що на 4% перевищує номінальну вартість криптовалюти на закритті попередньої сесії. 

Під час торгів курс найпопулярнішої крипто валюти піднімався до позначки у $62724, за останній рік він виріс у дев'ять разів. 

Як зазначає Bloomberg, такі результати біткоїн демонструє напередодні виходу на відкритий ринок за допомогою процедури прямого лістингу оператора найбільшої у США криптовалютної біржі Coinbase Global Inc, яка планується на 14 квітня 2021 року. 

«Вихід криптовалютної компанії на відкритий ринок – це важливий момент, – зазначає співзасновник платформи криптовалютних гаманців Zumo Нік Джонс. – Це те, що дозволяє користувачам вважати безпечнішою роботу з крипто валютою й у загальному підвищує довіру до ринку».

У загальному підйому ринку криптовалют сприяє щораз більше їх визнання у світі традиційними платіжними системами, враховуючи Visa і PayPal, а також інвесторами. 

Goldman Sachs і Morgan Stanley раніше оголосили, що пропонуватимуть своїм заможним клієнтам можливість інвестицій у біткоїн й інші криптовалюти. 

Тим часом у понеділок американський чіп-мейкер Nvidia заявив, що виторг від випуску спеціалізованих чіпів, призначених для майнінга криптовалют, у першому фінансовому кварталі (лютий-квітень) складе $150 млн, а не $50 млн, як очікувалося раніше. 

Згідно з даними CoinGecko, капіталізація ринку криптовалют у загальному складає близько $2,2 трлн, біткоїнів – $1,17 трлн.     

 

 

Коментарі Facebook

Підписатися на нові блоги на платформі Інвестгазета:

 

Курси валют

Офіційні курси основних валют (НБУ) на сьогодні
Долар США
ЄВРО
Фунт стерлінгів

 

^