Корпорація Apple за підтримки некомерційної організації Conservation International і Goldman Sachs заснувала фонд на $200 млн для інвестицій в проєкти з відновлення лісів. Так компанія має намір наблизитися до мети, яку вона поставила минулого року, - стати вуглецево-нейтральною протягом найближчих 10 років, йдеться у повідомленні на сайті компанії.

Фонд ставить собі за мету сприяти видаленню з атмосфери не менше ніж 1 млн тонн вуглекислого газу щорічно. «Це число еквівалентно вуглецевому сліду більш ніж 200 тис. легкових автомобілів», – йдеться у повідомленні.

В Apple додали, що фонд буде спиратися на стандарти Конвенції ООН з клімату і Міжурядової групи експертів зі зміни клімату.

Особлива увага приділятиметься проєктам, спрямованим на збереження біорізноманіття лісів, а також розвиток раціонального й екологічного лісокористування зі збереженням природного балансу.

Минулого року Apple представила план зі сталого розвитку, який став частиною річного «Звіту про виконану роботу». Тоді технологічний гігант оголосив, що перейде на вуглецево-нейтральне виробництво протягом наступних 10 років. Це означає зведення до нуля впливу на клімат від виготовлення кожного пристрою.

За планами компанії, її основним завданням стане пошук рішень для скорочення викидів від виробництва на 75%. Зокрема, Apple має намір нарощувати частку продукції з перероблених матеріалів, а також перевести всі виробничі центри на відновлювану енергію.

Зниження викидів на 25% повинен забезпечити Restore Fund. Відновлення лісів, а також вдосконалення методів сталого лісокористування фахівці вважають одним з найбільш дієвих способів зменшення шкідливого впливу на навколишнє середовище.

Раніше про плани нейтралізувати викиди вуглецю заявляли Microsoft, Nike і Unilever. Минулого року компанії об'єдналися в глобальну вуглецево-нейтральну групу, щоб обмінюватися ресурсами та рішеннями для скорочення викидів вуглецю. Організація називається Transform to Net Zero.    

 

 

Коментарі Facebook

Підписатися на нові блоги на платформі Інвестгазета:

 

Курси валют

Офіційні курси основних валют (НБУ) на сьогодні
Долар США
ЄВРО
Фунт стерлінгів

 

^