apple-france-logo.jpg (1600×1200) - Google Chrome.jpg

Рекламний інструмент Apple Inc., який використовується для монетизації деяких з її власних додатків і сервісів, став об'єктом нової скарги у Франції. France Digitale, лобістська група, що представляє стартапи та фірми венчурного капіталу, подала скаргу у вівторок, заявивши, що власна рекламна система Apple не запитує згоди користувача на отримання цільової реклами. Скарга стосується функції Apple під назвою "Персоналізована реклама", яка показує рекламу в App Store, Apple News і додатку Stocks на основі даних користувача, пише Bloomberg.

Скарга надійшла саме в той час, як Apple готується випустити оновлення програмного забезпечення для iPhone і iPad, яке обмежує обсяг даних, які сторонні рекламні системи, такі як Facebook Inc., можуть збирати про користувачів. На відміну від цієї функції персоналізована рекламна система Apple включена за замовчуванням. Користувачі «недостатньо поінформовані про використання та обробки його персональних даних», - написала асоціація в скарзі французькому регулюючому органу CNIL.

Функція Apple відрізняється від функції прозорості відстеження додатків, яка дратувала Facebook і інших, але France Digitale стверджує, що Apple як і раніше має перевагу перед третіми сторонами в рекламі додатків для iPhone.

У свою чергу Apple також заявила, що її рекламна система не відслідковує користувачів в додатках.

Дії France Digitale були зроблені після того, як група французьких інтернет-рекламодавців подала скаргу до антимонопольного органу країни з проханням зупинити зміни Apple в способах збору даних користувачів iPhone. Група з чотирьох рекламних лобі заявила, що зміни порушили правила Європейського Союзу про згоду користувачів, заявивши, що Apple як і раніше може доставляти персоналізовану рекламу з настройками за замовчуванням, дотримуючись іншого стандарту.

Рішення французького наглядового органу за скаргою рекламодавців очікується найближчим часом і потенційно може зажадати змін в планах Apple по оновленню програмного забезпечення для користувачів в країні. Минулого тижня антимонопольне відомство Великобританії заявило, що почало розслідування відносно Apple після скарг на те, що його умови для розробників додатків суперечать конкуренції і є несправедливими.

Коментарі Facebook

Підписатися на нові блоги на платформі Інвестгазета:

 

Курси валют

Офіційні курси основних валют (НБУ) на сьогодні
Долар США
ЄВРО
Фунт стерлінгів

 

^