У вівторок, 24 березня, на торгах фондові індекси країн Західної Європи впевнено зростають на фоні ознак сповільнення темпів поширення коронавірусу в Італії, повідомляє Інтерфакс-Україна.

 

Так, зведений індекс найбільших підприємств регіону Stoxx Europe 600 до 11:58 за Києвом підскочив на 5,13% і склав 294,83 п. При цьому британський індекс FTSE 100 виріс на 4,4%, німецький DAX – на 6,49%, французький CAC 40 – на 5,3%. А ось італійський FTSE MIB і іспанська IBEX 35 набрали відповідно 6,72% і 4,79%.

Видання зазначає, що число нових випадків зараження та летальних випадків в Італії знижується два дні поспіль. Проте, країна продовжує лідирувати в Європі за кількістю хворих і летальних випадків. Тим часом ФРС США в понеділок, 23 березня, повідомила, що буде викуповувати держоблігації фактично в необмежених масштабах, а також запустить ряд нових програм кредитування бізнесу.

«Вжиті Федрезервом заходи, як очікують в ЦБ, надаватимуть підтримку широкому колу ринків та інститутів, тим самим підтримуючи приплив кредитів в економіку», – йдеться у повідомленні.

Крім того, статдані, опубліковані у вівторок, показали, що зведений індекс PMI (індекс ділової активності) для Єврозони в березні впав до 31,4 п. з 51,6 п. у лютому, згідно з попередніми даними.

«Це найгірше значення з липня 1998 року, коли розпочав фіксуватися показник. Індикатор для сектора послуг упав до 28,4 п. з 52,6 п. у лютому», – пише видання. 

Коментарі Facebook

Підписатися на нові блоги на платформі Інвестгазета:

 

Курси валют

Офіційні курси основних валют (НБУ) на сьогодні
Долар США
ЄВРО
Фунт стерлінгів

 

^