Як обслуговують українських переселенців банки за кордоном

Через війну росії в Україні нашу країну вже залишили понад 4 мільйони громадян. Це найшвидший потік біженців із часів Другої світової війни. Насправді це велика кількість для України, хоча 80% переселенців збираються повернутися. Але поки що наші громадяни перебувають за межами країни, їм доводиться адаптуватися до нових умов. Як цьому сприяють іноземні банки?

Щоб підтримати українців, банки у деяких країнах спрощують процедуру відкриття рахунку для наших громадян та надають інші привілеї. Достатньо мати при собі закордонний паспорт або інший документ, що засвідчує особу, щоб відкрити банківський рахунок. Наприклад, у Польщі громадянин України зможе відкрити рахунок та отримати картку безкоштовно у головних банках країни. Також ви зможете переказати гроші з України або в Україну без комісії.

У Чехії українці можуть відкрити пільгові рахунки, які передбачають фінансову допомогу у розмірі 2-3 тис. крон. Наші громадяни відкрили вже 70 тисяч рахунків. Але важливо пам'ятати, що у цій країні є проблеми з обміном української валюти, тож краще обміняти гроші під час в'їзду.

У Молдові також можна відкрити безкоштовно банківський рахунок у леях або іноземній валюті за спрощеною процедурою. Наприклад, в OTP Bank ви отримаєте картку, яка дозволяє знімати готівку в банкоматах без комісії в межах лімітів та здійснювати валютно-обмінні операції з українською гривнею.

Деякі платіжні платформи наслідували приклад банків. Тому якщо ви приїхали в одну з країн ЄС і хочете віддалено відкрити рахунок, вам варто ознайомитись із платформою Genome. Без плати за послугу українці можуть: відкрити особистий рахунок, зокрема мультивалютний; не платити з цього приводу комісій; отримати безкоштовну фізичну картку. Операції контролюються Центральним банком Литви.

Британський Revolut Bank одним із перших надав свій сервіс українцям. Тепер ми можемо пов'язати відкритий рахунок із нашою гривневою карткою. У мобільному додатку Revolut можна отримати віртуальну банківську картку та платити за допомогою смартфона у локальній валюті країни або знімати готівку.

За аналогічною спрощеною процедурою, коли потрібний лише паспорт, громадяни України вже можуть відкрити рахунки в Австрії, Словаччині, Румунії, Чехії, Угорщині, Болгарії, Боснії та Герцеговині та Косово.

Таким чином, банківські системи створюють різні умови для фінансової інклюзивності українських переселенців. Вам допоможуть відкрити рахунок, запропонують додаткові послуги чи фінансову допомогу. Ще простіше буде скористатися послугами необанків та проводити всі оплати за допомогою телефону. Зверніть особливу увагу на основні банки країни, які надають широкий спектр безкоштовних послуг.

 

Комментарии

Нет созданных комментариев. Будь первым кто оставит комментарий.
Уже зарегистрированны? Войти на сайт
29.03.2024

Изображение капчи

Подписаться на новые блоги на платформе Инвестгазета:

 

Курсы валют

Официальные курсы основных валют (НБУ) на сегодня
Доллар США
ЕВРО
Фунт стерлингов

 

^