Все, що потрібно знати про мораторій на вирубку лісів Карпат

03.04.2018 року, Верховна Рада прийняла в першому читанні проект закону «Про внесення змін до деяких законів (щодо введення заборони на суцільну вирубку ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпатського регіону)».

Трошки фактів: у 2000 році був введений 10-річний мораторій на проведення суцільних рубок в ялицево-букових лісах на крутих схилах у Карпатському регіоні. Однак у 2011 році цей мораторій перестав діяти. Законопроект вносить зміни до статей 21 і 26 закону «Про природно-заповідний фонд», а саме забороняє проведення рубок головного користування в національних природних парках, заказниках. Також законопроект вносить зміни в закон «Про мораторій на проведення суцільних рубок на гірських схилах в ялицево-букових лісах Карпатського регіону» щодо продовження дії заборони на проведення суцільних рубок ялицево-букових лісів на крутих схилах Карпатського регіону. Таким чином, стане можливим проводити тільки вибіркові рубки для оздоровлення ялицево-букових лісів на крутих схилах в лісах Івано-Франківської, Закарпатської, Львівської та Чернівецької областей.

Суть

Цей законопроект спрямований на вдосконалення заходів щодо охорони ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпатського регіону від суцільного вирубування як з підприємницькими, так і з оздоровчими цілями. Завданням законопроекту є заборона проведення будь-яких суцільних рубок (як головного користування, так і рубок формування та оздоровлення лісів) ялицево-букових деревостанів на гірських схилах. Крім того, законопроект має на меті заборонити проведення рубок головного користування в національних природних парках, заказниках.

Які зміни вносяться?

Законопроект вносить зміни до статей 21 та 26 Закону України «Про природно-заповідний фонд», а саме забороняє проведення рубок головного користування в національних природних парках, заказниках.

Також Законопроект вносить зміни до Закону України «Про мораторій на проведення суцільних рубок на гірських схилах в ялицево-букових лісах Карпатського регіону» щодо продовження дії заборони на проведення суцільних рубок головного користування ялицево-букових лісів на стрімких схилах Карпатського регіону. Таким чином, стане можливим проводити лише вибіркові рубки головного користування та вибіркові рубки формування та оздоровлення лісів в ялицево-букових деревостанах на стрімких схилах в лісах Івано-Франківської, Закарпатської, Львівської та Чернівецької областей

Читайте также:

 

Комментарии

Нет созданных комментариев. Будь первым кто оставит комментарий.
Уже зарегистрированны? Войти на сайт
28.03.2024

Изображение капчи

Подписаться на новые блоги на платформе Инвестгазета:

 

Курсы валют

Официальные курсы основных валют (НБУ) на сегодня
Доллар США
ЕВРО
Фунт стерлингов

 

^