Як працює Центр виконання рішень у Києві?

Питання виконання рішення суду стає чи не головним у намаганні людей домогтися справедливості. Тому комфортні та прозорі умови у наданні послуг у сфері виконання рішень суду є надзвичайно важливими для громадян.

З березня 2019 року в Києві працює Центр виконання рішень за адресою: вулиця Костянтина Заслонова, 16. Такі центри також відкриті в Одесі, Сумах, Сєвєродонецьку та у Дніпрі.

 

Що таке Центр виконання рішень?

Це установа європейського формату, в якій громадяни мають можливість швидко та комфортно отримати кваліфіковану та якісну допомогу з будь-яких питань щодо виконавчого провадження. Центр працює за вже добре відомим принципом «єдиного вікна» та електронної черги, який уже добре відпрацьований у реформованих ДРАЦ Сах Open Space.

Зауважте, що послуги Центру є актуальні як для тих, кому заборгували кошти,так і для тих, хто повинен віддати борги. Тобто на практиці це відбувається так: людина потрапляє на фронт-офіс, де обирає необхідну послугу в автоматичному режимі на спеціальному пристрої з електронної черги. Далі отримує квиток із номером, що з’являється на екрані разом із номером вікна оператора та орієнтовним часом очікування.

Якими послугами можна скористатись у Центрі виконання рішень?

Ви можете подати заяву про відкриття виконавчого провадження та додані до них виконавчі документи, а також інші документи виконавчого провадження за принципом екстериторіальності.

Тобто, незважаючи на те, в якому районі столиці перебуває виконавче провадження, Ви можете отримати інформацію про нього, а також ознайомитись з матеріалами виконавчого провадження, що містяться в АСВП (автоматизована система виконавчого провадження).

Фахівці Центру нададуть інформацію про Ваші права та обов’язки у виконавчому провадженні та допоможуть оформити відповідні документи. Також безпосередньо у Центрі встановлений термінал, через який можна погасити борг.

Питання, з якими уже звертаються громадяни до Центру

Вони абсолютно різні. Зокрема, і щодо сплати штрафів за адміністративні правопорушення. Постановою Шевченківського районного суду у міста Києві киянина Олега визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною першою статті 130 КУпАП (Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їхню увагу та швидкість реакції).

На Олега накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу. Відповідно до статті 307 КУпАП штраф має бути сплачений порушником не пізніш як через 15 днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу. Проте чоловік порушив строки оплати штрафу, та, відповідно до статті 308КУпАП, постанову про накладення штрафу направлено для примусового виконання до Шевченківської районного відділу державної виконавчої служби за місцем проживання порушника, у зв'язку з чим було відкрито виконавче провадження.

У порядку примусового виконання постанови про стягнення штрафу за вчинення адміністративного правопорушення з правопорушника стягується подвійний розмір штрафу.

Для оплати штрафу він звернувся до Центру виконання рішень, де працівники проконсультували його та допомогли оплатити штраф через термінал на необхідні реквізити.

Отримавши розрахункові чеки, чоловік звернувся додержавного виконавця, яким у результаті було винесено постанову про закінчення виконавчого провадження.

Завдання держави – максимально скоротити бюрократичні перепони на шляху вирішення складних питань. І повернення боргів, безумовно, підпадає під цю категорію.

Читайте также:

 

Комментарии

Нет созданных комментариев. Будь первым кто оставит комментарий.
Уже зарегистрированны? Войти на сайт
19.03.2024

Изображение капчи

Подписаться на новые блоги на платформе Инвестгазета:

 

Курсы валют

Официальные курсы основных валют (НБУ) на сегодня
Доллар США
ЕВРО
Фунт стерлингов

 

^