Як посилився контроль за техоглядом автобусів та іншого комерційного транспорту

Технічна справність громадського транспорту та інших авто, що надають послуги українцям, гарантує безпеку та зручність громадам. Саме тому систематично повинен проводитись технічний огляд таких автомобілів.На засіданні 23 січня Кабінет Міністрів України виніс проект постанови в якому посилюється контроль за технічним оглядом транспортних засобів, а саме автобусами і комерційним транспортом. Проект опублікований на сайті Мінінфраструктури для громадського обговорення. Ця постанова набирає чинності через 3 місяці з дня її опублікування.

Відповідно до ст. 4 Митного кодексу України, «транспортні засоби комерційного призначення» - це будь-який автотранспортний засіб, судно чи рухомий склад залізниці, що використовуються в міжнародних перевезеннях для платного транспортування осіб чи безоплатного промислового або комерційного транспортування товарів разом з їхніми звичайними запасними частинами, приладдям та устаткуванням, а також мастилами та паливом, що містяться в їхніх звичайних баках упродовж їхнього транспортування разом із транспортними засобами комерційного призначення.

Основною мотивацією впровадження ініціативи є відсутність механізмів контролю за дотриманням учасниками дорожнього руху вимог щодо проходження обов’язкового технічного огляду, а також виявлення випадків фальсифікації протоколів перевірки.

Урядом запропоновано контролювати проходження техоглядів за допомогою міток радіочастотної ідентифікації (RFID-мітками).

Факт проходження техогляду буде фіксуватися на мітці радіочастотної ідентифікації, яка буде розміщуватися в автобусі або комерційному авто. Це забезпечуватиме дистанційний автоматичний нагляд з боку контролюючих органів .

Також відомо, що готується проект закону про введення обов'язкового технічного огляду, відповідну норму планують впровадити до 2020 року.

Читайте также:

 

Комментарии

Нет созданных комментариев. Будь первым кто оставит комментарий.
Уже зарегистрированны? Войти на сайт
28.03.2024

Изображение капчи

Подписаться на новые блоги на платформе Инвестгазета:

 

Курсы валют

Официальные курсы основных валют (НБУ) на сегодня
Доллар США
ЕВРО
Фунт стерлингов

 

^