Выделенное

Свято невігластва у Раді Нацбанку або як посіпаки Коломойського Україну до обіймів Путіна штовхають

Рада НБУ знову атакує незалежний національний банк. І знову атакує членів правління, які залишились в команді. Рада НБУ винесла догану членам правління НБУ, Рожковій і Сологубу, і знову поставила питання про іх звільнення. При тому, що жодних повноважень виносити якись догани у них просто нема. Тупо нема. Вони ніхто і звуть іх ніяк. Рада НБУ – це смотрящі від політиків за НБУ. І все. Але вони постійно тиснуть на НБУ, повторюють за Коломойським і російськими пропагандистами, а потім дивляться невинними очима і кажуть, що жодного політичного тиску на НБУ не має і не може бути.

Все пройшло в дусі радянський партійних зборів. Де відступникам від лінії партії виносять догани та влаштовують товариський суд за те, що вони наважилися невірно процитувати шостий абзац з другого тому Леніна і засумнівалися у світлій ролі комуністичної партії у розбудові миру на Землі. Це смішно, але догану Сологубу вирішили винести за інтерв ю, де він сказав, що довіра з боку МВФ втрачена і тепер потрібно все вибудовувати з нуля. І це правда. Ба більше, пан Сологуб навіть прикрасив ситуацію, бо не з нуля треба вибудовувати, а з поля від ємних чисел. Бо власне нуль – це перша зустріч, коли ви не знайомі. Але коли ви знайомі і вас вже кинули, то це вже мінус. І принаймні відновити довіру до нуля ще треба постаратися.

І от після цього інтерв ю виходить на арену пан Шапран, це той ще діяч криворізької школи економіки з Ради НБУ, який зазвичай як папуга повторює те, що каже голова ради НБУ, Данілішин, не забуваючи при цьому відмітити мудрість і красу пана Данілішина. Так от, виходить цей Шапран і каже, що Сологуб негідник, як він сміє казати такі речі, адже під проводом великого і мудрого президента Зеленського (це майже читата), вже зроблено 100500 реформ, виконано всі які можна програми МВФ, а також 5-и річна за 4 роки і 12 місяців. Просто радянська школа адміністративного лизоблюдства.

І після цього на Раді НБУ виносять догану Рожковій і Сологубу, а той самий Шапран виходить на арену і у фейсбуці каже, що вони ще легко відбулися, і в 90-і іх би вбили. Завіса.

Заправляє у Раді цим карнавалом пан Данілішин. Це такий собі український Глазьєв, який давно і послідовно відстоює ідеї вєнєсуелізаціі економіки. Ми довго сподівалися, що в Росії ідеї Глазєва візьмуть за озброєння у Москві, принаймні він наче ідеологічно близький, з усіма цими тезами руського миру, але Путін хоч і негідник, але розумний і не допускає цих діячів до управління економікою. А в Україні, як виявилось, не настільки розумні керівники. Чи не жарт, цей самий Данілішин бігає по фейсбуку і розповідає про піраміди ОВДП. Які начебто були побудовані у 2019 році. Розповіді про які смішать всіх притомних економістів. І при тому, що зараз цей самий Данілішин пише статтю за статтею про те, що треба друкувати гривню і треба змушувати банки купляти ОВДП. Завіса.

До речі, якраз минулого тижня вийшла стаття від аналітиків НБУ, які в команді Сологуба. Де вони ґрунтовно і точно пояснюють, що друкувати гроші то погана ідея. І тут догана. Який збіг.

І найкраще. Це таймінг цього рішення. Напередодні саміта з ЄС. Де Зеленського і так мають витягти з його теплої ванночки і влаштувати холодний душ.

А в четвер президент Зеленський приймає участь у зустрічі з інвесторами, яких будуть переконувати, що українські єврооблігації це чудова інвестиція і треба ще дати в борг Україні, не зважаючи на проблеми з МВФ. Бо гроші дуже потрібні. Бо дефіцит бюджету. Бо співпраця з МВФ заморожена. Бо довіри нема.

І от оці інвестори, які прийдуть на зустріч із Зеленським, дуже поважають і пана Сологуба і пані Рожкову. Прям сильно. Для них Нацбанк завжди залишався острівком здорового глузду в Україні. І їх треба буде президенту переконати, що нема політичного тиску на НБУ. Цікавий план. Прям дуже цікавий.

І якщо хтось хотів підштовхнути Україну до ідеї взяти гроші в Путіна, а не на ринку, то таймінг ідеальний. Але вже немає сил гадати, це просто від дурості робиться, чи за тайним планом Коломойського і Кремля. Бо байдуже. Результат все рівно один і той же.

 

Комментарии

Нет созданных комментариев. Будь первым кто оставит комментарий.
Уже зарегистрированны? Войти на сайт
29.03.2024

Изображение капчи

Подписаться на новые блоги на платформе Инвестгазета:

 

Курсы валют

Официальные курсы основных валют (НБУ) на сегодня
Доллар США
ЕВРО
Фунт стерлингов

 

^